Navigation Content
 1. Umjetnici 2017

  ŽOFIE SOUČKOVÁ

  Žofie Součková rođena je 1993.godine u Češkoj, u Hradec Králové gdje započinje i svoje glazbeno obrazovanje u dobi od 10 godina. Završivši Gimnaziju 2012.godine odlazi na konzervatorij u Prag kod prof.Jana Ostrýa, a 2015.na Glazbeni fakultet u Ostravi kod istog profesora. Akademsku godinu 2016./2017. provela je na Muzičkoj Akademiji Zagreb u klasi prof.Renate Penezić u sklopu Erasmus programa. Polaznica je brojnih seminara pod vodstvom značajnih svjetskih flautista i pedagoga (Philipe Bernold, Barthold Kuijken, Hansgeorg Schmeister, Nathalie Rozat, Michel Moragues, Renata Penezić, Matej Zupan…). Uz usavršavanja na modernoj flauti, uči tehniku, interpretaciju i stil izvođenja na traverso flauti (Radka Kubinová, Martina Bernášková, Ana Benić). Također, dobitnica je nekoliko prvih i drugih nagrada od kojih se najviše ističu: 2.nagrada na međunarodnom natjecanju ”Davorin Jenko” u Beogradu (2017.) te 1.nagrada na međunarodnom najtecanju u Varaždinu (2017.). Aktivni je član Praške FilMharmonie i jazz-swing ansambla ”Big band Jiřia Hasala”. Nastupala je kao solist s Praškim ansamblom mladih, drugu flautu kao dio filharmonije Ostrava i Zagrebačke filharmonije. Radila je kao predavač flaute na engleskom jeziku na međunarodnoj glazbenoj školi Thomas international school of music u Pragu, a od 2013.predaje u glazbenoj školi Střezina u Hradec Králové.

  ELENA ROCE

  Elena Roce (1994.) rođena je u Puli, gdje je završila osnovno i srednjoškolsko glazbeno obrazovanje. Nakon uspješno položene mature iz orgulja u klasi mr.art Eduarda Kancelara upisuje MA Zagreb, klasa red.prof.Maria Penzara. Godinu dana kasnije maturirala je i solo pjevanje u klasi Cvetana Pelčića, mag.art. Dobitnica je nekoliko regionalnih i državnih nagrada (kategorije orgulje, pjevanje i komorni sastavi) te polaznica brojnih orguljaških i pjevačkih seminara, uglavnom onih koji su vezani uz renesansu i barok (Katarina Livljanić, Igor Paro, Vlasta Gyura…). U posljednje vrijeme nastupa s renesansnim i baroknim pjevačkim repertoarom uz pratnju vrsnih lutnjista Igora Para i Eme Stein te orguljaša Krešimira Klarića na festivalima kao što su: Dvigrad festival, Zrin fest, Koncerti u Eufrazijani, Renesansni festival Koprivnica, Vukovar festival, Glazbene večeri sv.Josipa u Karlovcu, koncerti u palači Dverce, Koncertna sezona u Lipiku, ciklus koncerata Arheološkog muzeja Zagreb itd. Od 2012.obnaša funkciju glavne orguljašice Katedrale Marijina uznesenja Pula i crkve sv.Antuna, voditeljice vokalnog ansambla Soli Deo gloria te pjeva u oratorijskom zboru Cantores Sancti Marci i renesansnom ansamblu Marco Polo. Od 2017. godine djeluje i kao vanjska suradnica Glazbene škole Karlovac te suradnica na orguljaškom festivalu Organum Histriae.

  MARGARETH TUMLER

  Margareth Tumler rođena je 1987 godine u Italiji. U dobi od devet godina započela je svirati klavir, a orgulje sa svojih petnaest godina.
  Od 2006 do 2012 godine studirala je u Grazu na Univerzitetu za glazbu i umjetnost, instrumentalni i pedagoški smjer u klasi prof. Guntera Rosta. Kao solistica nastupala je u poznatoj koncertnoj dvorani u Grazu, „Stefaniensaal“ i na koncertnima u Katedrali. Sudjelovala je u snimanju CD-a sa djelima Petra Ebena, solo skladbe i djela za komorno muziciranje. Kao studentica bila je dobitnica raznih nagrada i stipendija Univerziteta u Grazu. 2012 godine diplomirala je s najvećim ocjenama instrumentalni i pedagoški smjer orgulje.

  Tokom studija sudjelovala je na raznim seminarima kod poznatih orguljaša, npr. Jean Guillou, Ben van Oosten, Ludger Lohmann i Martin Schmeding, a kao solistica nastupala je u Austriji, Njemačkoj i Italiji.
  Od 2007 do 2013 godine osmislila je i vodila je projekt „Prezentacija orgulja u osnovnim školama“ na Univerzitetu za glazbu i umjetnost u Grazu.
  Tokom studija bila je asistentica prof. Gunteru Rostu na Institutu za crkvenu glazbu i orgulje, zatim jednu godinu asistentica prof. Silke Kruse Weber na institutu za glazbenu pedagogiju. Od 2012 do 2016 godine bila je članica tima za izradu i izdavanje članaka na Institutu za glazbenu estetiku, a od 2015 godine na istom je Institutu asistentica na istraživačkim projektima „Glazbeni izražaj“ i „Emocionalna improvizacija“. Bavi se orguljsko-pedagoškim i orguljsko-estetskim pitanjima, piše razne publikacije za glazbene časopise.
  2014 godine započela je studij psihoterapije na medicinskom fakultetu u Grazu.

  DORA DRACLIN

  Dora Draclin (Zagreb, 1989.) glazbeno obrazovanje je započela sa sedam godina u glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu. Nakon završene srednje škole u klasi prof. Nevenke Kirin, 2008. godine upisuje studij oboe na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu u klasi profesora Branka Mihanovića. Za vrijeme školovanja osvaja nagrade na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima (dvije prve nagrade na državnim natjecanjima HDGPP-a, treća nagrada na međunarodnom natjecanju „Ohridski biseri“ u Makedoniji) te sudjeluje na brojnim solističkim, komornim i orkestralnim koncertima, između ostaloga u rektorovom nagradom nagrađenim projektima triju umjetničkih akademija „Ivan Grozni“ i „Carmen“. Također, usavršava se i na oboističkim seminarima u Hrvatskoj i inozemstvu. Za vrijeme studija dvije godine zaredom bila je dobitnica stipendije za izvrsnost Sveučilišta u Zagrebu. Godine 2013. magistrirala je s odličnim uspjehom.

  ANTHONY HAVELKA

  Anthony Havelka rođen je 14.09.1991. u Rijeci. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekao je u Glazbenoj školi “Ivan Matetić-Ronjgov Rijeka”, gdje je i maturirao 2010. godine sa odličnim uspjehom, kao violončelist u klasi prof. Maura Šestana te kao teoretičar. Iste godine upisuje violončelo na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi prof. Mihovila Karuze, gdje je i diplomirao 2015. godine s odličnim uspjehom. Pohađao je brojne seminare i majstorske tečajeve kod raznih pedagoga (Maja Virant, Illia Laporev, Mihovil Karuza, Yevgeny Xaviereff, Manhattan String Quartet, …). Dobitnik je nagrada na regionalnim i međunarodnim violončelističkim natjecanjima i natjecanjima komorne glazbe. 2012. godine nastupa, kao solist uz Riječki komorni orkestar. Od 2015. godine radi kao učitelj violončela u Umjetničkoj školi u Poreču.

  KATARINA JAVORA

  Katarina Javora (Zagreb, 1986.) je maturirala klavir u glazbenoj školi Blagoje Bersa (Zagreb) u klasi profesorice Renate Strojin Richter.
  Na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu je diplomirala 2010. godine orgulje (profesorica Ljerka Očić), a 2013. godine čembalo (profesor Pavao Mašić, profesorica Višnja Mažuran).
  U ožujku 2013. godine je završila master studij orgulja (koncertni smjer) pri “Universität für Musik und darstellende Kunst” u Beču u razredu profesora Pier Damiana Perettija, dok je čembalo učila kod profesora Emanuela Schmelzera Ziringera.
  Pohađala je seminare za interpretaciju orguljske i čembalističke literature u Hrvatskoj i inozemstvu (prof. T. Jellema, M. Sander, L. Ghielmi, N. Laube, H. Fagius, L. F. Tagliavini, Ph. Bossert, A. Zylberajch, J.B: Robin i mnogi drugi).
  Sudjelovala je na natjecanjima HDGPP 2009. godine (natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa), “Ferdo Livadić” u Samoboru 2010. godine, tribina “Darko Lukić” 2013, međunarodno natjecanje “Petr Eben” u Češkoj, a dobitnica je nagrade fonda “Janka Šanjek”.
  Sudjelovala je u projektu (HR projekt) kao solist, koji je nagrađen posebnom rektorovom nagradom 2010./2011. u sklopu Bienalla Zagreb.
  Kao solist i u ansamblima nastupala je na raznim smotrama i festivalima kao što su: “Orguljski komorni susreti” u Petrinji, “Bienalle”, “Dani europske baštine” i “Dani židovske baštine” u Zagrebu, “Samoborske glazbene jeseni”, “Petar Nakić” na Rabu, “Mali festival čembala” u Sisku i Zagrebu, “Orgelkonzerte in Markuskirche”,“Laudes Organi” i “Hietzig” u Beču, te “Orgelkonzerten” u Ybbsu, te u Parizu i Opavi.
  Trenutno predaje glazbeno teoretske predmete u glazbenoj školi “Franjo Lučić” u Zagrebu i orguljašica je u župnoj crkvi Sv. Male Terezije od Djeteta Isusa u Zagrebu.

  RENESANSNI ANSAMBL MARCO POLO

  Ansambl Marco Polo nastao je 2008, a specijaliziran je za ranu, pretežno renesansnu vokalnu i vokalno instrumentalnu glazbu. U osam godina postojanja, Ansambl je održao niz koncerata u Hrvatskoj (Zagrebačke ljetne večeri, Klovićevi dvori, Večeri u Sv. Donatu, Rovinjski ljetni festival, crkva Sv. Eufemije, Lubeničke glazbene večeri, Eufrazijeva bazilika u Poreču, Dvigrad festival…) i Irskoj (Dublin). Okosnicu Ansambla čine profesionalni glazbenici i školovani pjevači, a pokretač i dirigent je Ante Milić. Jedinstven ugođaj postižu starim kostimima, lutnjističkom pratnjom te raznolikim repertoarom koji pokriva solistička, komorna i zborska djela.

  Ante Milić diplomirao je i magistrirao glasovir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi Z. Bašić. Godine 2005. diplomirao je dirigiranje u klasi V. Šuteja. Kao pijanist redovito održava koncerte diljem Hrvatske i Europe, a kao dirigent nastupao je sa Simfonijskim orkestrom Muzičke akademije i Simfonijskim puhačkim orkestrom Hrvatske vojske. Osnivač je Ansambla za ranu glazbu Marco Polo. Na Muzičkoj Akademiji zagreb radi od 1990.godine

Navigation Content