Navigation Content
 1. Natjecanje

  Jedino orguljaško natjecanje u Hrvatskoj nosi ime slavnog tiskara porijeklom iz Motovuna koji je otisnuo mnoga djela kojima se mladi orguljaši do 35 godina starosti natječu.

  Natjecanje se održava bijenalno od 2004. godine. U prve tri edicije Natjecanja, članovi žirija bili su ugledni europski autoriteti na svojem području. Redom specijalizirani za područje rane glazbe, zaljubljenici u avangradno i novo, vjerni interpreti klasičnih djela, održavaju i podižu ugled ovog Natjecanja.

  Međunarodno orguljaško natjecanje Andrea Antico da Montona pravi je izazov svakom orguljašu. Prema uzoru na renomirana europska natjecanja, pred orguljaša postavlja zadaću svladavanja različitih instrumenata. Poput festivala Organum Histriae, i ovo Natjecanje ima regionalni karakter; ima ukupno tri natjecateljske etape, a svaka se od njih održava u drugom istarskom gradu, na drugom instrumentu. Pobjednik osim novčane nagrade, dobiva i tri koncerta u našoj organizaciji na raznim europskim i hrvatskim festivalima.

  Zadani repertoar proteže se od renesansnih pa do suvremenih skladatelja, u svakoj se etapi izvodi tri djela, među kojima je obavezna skladba Andrea Antica da Montone.

  Ove se godine iz financijskih razloga Natjecanje, nažalost, neće održati, no mlade orguljaše pozivamo da nas svakako prate kako bi na vrijeme saznali objavu novog izdanja!

Navigation Content